Frosne produkter
Reker
Pandalus Borealis


5 kg

Om produktet
Reker liker seg best i kaldt, rent vann som gjør at de vokser og modnes sakte. Reker er en råvare for enhver anledning, med en frisk smak, et fast kjøtt og en naturlig lyserød farge.
Biologi
Rekene befinner seg vanligvis på mellom 100 og 700 dyp, men finnes både grunnere (opptil 20 m) og dypere (ned til 900 m), og de liker seg godt i temperaturer på mellom 1-6ºC. Rekebestanden deles inn etter hvor den lever. I Norge er reker utbredt i fjorder, kystnære områder, i Nordsjøen/Skagerrak og i Barentshavet. I Nordsjøen fiskes det på bestanden som befinner seg i Norskerenna. Rekene finnes også på begge sider av Nord-Atlanteren, rundt Island, Jan Mayen, ved Grønland og langs østkysten av Canada.
Fiskeri
Rekefisket foregår hele året. Rekene blir fisket med store frysetrålere som bearbeider og pakker fangsten om bord.