Oppskrifter »   » Kongekrabbe med hvitløk, soya og vårløk
img

King crab with garlic, soya and spring onion

Kongekrabbe med hvitløk, soya og vårløk

Til 4 porsjoner
300 g kongekrabbeben, rå
10 stk vårløk
2 fedd hvitløk
1 ts ingefær, frisk
1 ts reddik
3 ss soyasaus
1 stk lime
olje

Marinade
6 ss olivenolje
3 ts sesamolje
1 fedd hvitløk

Tilbehør
0,25 stk agurk
koriander, frisk

Framgangsmåte
• Ta kongekrabbekjøttet ut av beinene og skjær i strimler.
• Legg kongekrabbestrimlene på et fat med høye kanter.
• Vask vårløk og skjær i fire på langs, og stek i olje i en stekepanne i ca. 1 minutt på hver side.
• Fordel vårløk mellom strimlene av kongekrabbe.
• Riv hvitløk, ingefær og reddik, og dryss over.
• Bland sammen soyasaus og saften av lime, og drypp over.

Marinade
• Varm opp olivenolje, sesamolje og finhakket hvitløk i en i en liten kasserolle til det begynner å ryke.
• Hell den varme marinaden over kongekrabben og vårløken.

Pynt med agurkterninger og koriander, og server med en gang.
 

Kategorier