Oppskrifter »   » Kongekrabbe med asparges og sitronhollandaise
img

King crab with asparagus and lemon hollandaise

Kongekrabbe med asparges og sitronhollandaise

Dette trenger du til 4 porsjoner, forrett
3 stk kongekrabbeben, kokt
1 bunt asparges

Hollandaise
3 stk eggeplomme
2 ss sitronsaft
150 g smør
salt og pepper

Tilbehør
loff
lime

Klipp opp skallet på krabbebenene og ta ut kjøttet i så store deler som mulig.
Brekk av den lyse, nederste delen av aspargesstilkene og skrell den nederste delen litt. Kok asparges i lettsaltet vann med en liten klype sukker, i ca. 2 minutter.

Hollandaise
Smelt smør.
Rør sammen eggeplomme og sitronsaft.
Sett bollen med eggeplomme over et kar med varmt vann. Rør til det tykner.
Visp inn smør litt om gangen til en fyldig saus. Smak til med salt og pepper og hold sausen forsiktig varm.
Server kongekrabbe med asparges, sitronhollandaise, loff og limebåter.
 

Kategorier