Oppskrifter »  Klippfisk med tomatsaus
img

Salted and dried fish with tomato sauce

Klippfisk med tomatsaus

Til 4 porsjoner
600 g klippfisk, utvannet og renset
1 l vann
1 terning fiskebuljong
2 fedd hvitløk
2 stk sitronbåter
1 dl eplejuice
0,5 ts pepper, hel sort

Tomatsaus
3 stk sjalottløk
2 fedd hvitløk
0,25 stk chili, rød
5 stk tomat, soltørket
1 ts tomatpuré
2 ss olivenolje
12 stk oliven
4 stilk gressløk
1 boks hermetiske tomater, grovhakkete
1 ts honning
0,5 ts salt
0,25 ts pepper
12 stk cherrytomat

Tilbehør: potet

Framgangsmåte
• Skjær fisken i serveringsstykker.
• Hell vannet i en gryte og tilsett buljongterning.
• Rens og kutt hvitløk i små biter.
• Tilsett hvitløk, sitronbåter, eplejuice og hel pepper i gryten.
• Kok opp og la buljongen trekke i 10 minutter.
• Legg fiskestykkene i buljongen, og la dem trekke i ca. 10 minutter.

Tomatsaus
• Vask og skrell sjalottløk og hvitløk.
• Vask og rens chili.
• Finhakk sjalottløk, hvitløk, chili og soltørkede tomater.
• Surr sjalottløk, hvitløk, chili, soltørkede tomater og tomatpuré i olivenolje i en kasserolle.
• Fjern steinene i oliven, og grovhakk dem.
• Finhakk gressløk.
• Ha hakkede oliven og finhakket gressløk i kasserollen og tilsett hakkede tomater.
• Kok opp og la sausen småkoke i noen minutter.
• Smak til med honning, salt og pepper, og ha i cherrytomater rett før servering.

Server fisken med tomatsausen og kokte eller ovnsstekte poteter ved siden av.
 

Kategorier