Oppskrifter »  Klippfisk carpaccio med tomatsalsa og aspargessalat
img

Carpaccio of salted and dried fish with tomato salsa and asparagus salad

Klippfisk carpaccio med tomatsalsa og aspargessalat

Til 4 porsjoner
200 g klippfisk, utvannet og renset
3 ss olivenolje
0,5 potte basilikum, frisk
50 g parmesanost
pepper, grovmalt

Salsa
20 g tomat, soltørket
1 fedd hvitløk
2 stk sjalottløk
0,5 stk chili, rød
1,5 dl hermetiske tomater, grovhakkede
0,5 dl olje
salt
sukker

Aspargessalat
2 dl salat, småbladet
1 stk sjalottløk
8 stk miniasparges
2 ss olivenolje
salt og pepper

Framgangsmåte
• Skjær klippfisk i tynne skiver og legg disse flatt utover på et fat eller porsjonstallerkener.
• Drypp over olivenolje og dryss på basilikum, revet parmesan og grovmalt pepper.

Salsa
• Skjær soltørket tomat i tynne strimler og finhakk hvitløk, sjalottløk og chili.
• Bland sammen alle ingrediensene til salsaen i en kasserolle og la det koke i ca. 20 minutter.
• Smak til med salt, og litt sukker.

Aspargessalat
• Skyll salaten og la den renne godt av.
• Finhakk sjalottløk.
• Skrell asparges, kok i lettsaltet vann i 2-3 minutter og avkjøl.
• Bland salat, sjalottløk, asparges og olivenolje, og smak til med salt og pepper.

Server klippfiskcarpaccio med salsa og aspargessalat ved siden av.
 

Kategorier