Oppskrifter »  Klippfisk aioli med tre smaker
img

Salted and dried fish aioli with three flavours

Klippfisk aioli med tre smaker

Til 4 porsjoner
500 g klippfisk, utvannet og renset
1 l melk
1 stk baguette
olje

Aïoli
4 stk eggeplomme
5 dl olivenolje
2 fedd hvitløk
0,5 stk sitron
salt og pepper

Karriaïoli
1 ss vårløk
1 ss gressløk, frisk
0,5 ss karri

Tomataïoli
50 g tomat, soltørket
2 ss basilikum, frisk
pepper

Urteaïoli
2 ss persille, frisk
2 ss gressløk, frisk

Framgangsmåte
• Sett stekeovnen på 200 grader.
• Kok opp melken og legg i klippfisken. Kok fisken forsiktig til den flaker seg, ca. 5 minutter.
• Sil av melken, avkjøl og riv klippfisken.
• Skjær baguette i tynne skiver og legg på et stekebrett.
• Pensle med olje og stek i stekeovnen til skivene er gylne og sprø.

Aïoli
• Pisk eggeplomme sammen og spe forsiktig med olivenolje mens du pisker hele tiden, den skal ha konsistens som majones. Spe med litt vann hvis den blir for tykk.
• Riv hvitløk og rør inn.
• Smak til med saft av sitron, salt og pepper.
• Rør inn klippfisk og del aïolien i tre porsjoner.

Karriaïoli
• Skjær vårløk i tynne ringer, finhakk gressløk, og bland med karri og en porsjon aïoli med klippfisk.

Tomataïoli
• Finhakk soltørkede tomatene og basilikum, og bland med en porsjon aïoli med klippfisk.
• Smak til med pepper.

Urteaïoli
• Finhakk persille og gressløk, og rør inn i en porsjon aïoli med klippfisk.

Fordel de tre aïoliene på baguetteskivene og server.
 

Kategorier