Oppskrifter »  Bakt potet med grillet kongekrabbe og Skagenrøre
img

Baked potato with grilled king crab and “Skagen mayonnaise”

Bakt potet med grillet kongekrabbe og Skagenrøre

Dette trenger du til 4 porsjoner:
½ kg ben fra kongekrabbe
200 gram kongekrabbekjøtt (reker og krepsehaler kan også brukes)
2 ss rogn (rognkjeksrogn eller ørretrogn)
4 ss majones
3 ss rømme
1 ss finhakket dill
Saft av ½ sitron
½ ss finhakket rødløk
Slik gjør du
For å lage Skagenrøre blander du sammen kongekrabbekjøtt, rogn, majones, rømme, dill, sitronsaft og rødløk. Dette kan du gjerne gjøre dagen i forveien – da får man en bedre smak. Sett det kaldt over natten.
Rens ut hele fileter fra krabbebeina. Pensle med olje. Grill et par minutter på grillen, ha over salt og pepper.
Kok bakepoteten mør. Det kan gjerne gjøres noen timer i forveien. Pakk poteten inn i folie og legg de et par minutter på grillen. Åpne opp poteten og fyll med Skagenrøre og grillede krabbeben.
 

Kategorier