Oppskrifter »  Bacalhau Artico
img

Bacalhau Artico

Bacalhau Artico

er servert med kongekrabbe - og pernodsaus, en saus med tydelig lakrissmak som går utmerket til klippfisk. Fisken er toppet med syrlig, syltet rødløk som skaper en flott kontrast til den kraftige sausen.

Du trenger:
4 koteletter klippfisk uten skinn á 200 gram
1 kg potet
3 dl melk
2 ss smør
2 ss hakket persille
100 gram kongekrabbekjøtt
3 dl skalldyrskraft
3 dl hvitvin
3 dl kremfløte
1 dl Pernod
1 bunt asparges
1 stor rødløk
1 pakke ruccola
2 dl eddik
5 dl vann
1 ss hel hvit pepper, eller etter smak
1 ts salt, eller etter smak
2 ss sukker, eller etter smak

Slik gjør du:

Lag en syltelake av eddik, vann, salt, sukker og hel pepper. Skjær rødløk i så tynne skiver som du klarer. La de godgjøre seg i laken i 2 timer.

Kok inn skalldyrkraft og hvitvin i en kasserolle på høy varme til det er ca 1/3 igjen, det tar ca 15-20 minutter. Tilsett fløte og la det småkoke ca ti minutter. Ha i krabbekjøtt og Pernod og la det koke i 1 minutt.
Kok potetene godt møre og tilsett melk og smør mens du moser. Smak til med salt og pepper og bland tilslutt i hakket persille.
Kok klippfisk i en kasserolle med kokende vann i 5 minutter. Damp asparges 3 minutter.
Fisken serveres med persille potetmos, krabbesaus, dampet asparges. Topp med blandingen av syltet rødløk og rucculasalat.
 

Kategorier