Oppskrifter »  Bacalao
img

Bacalao

Bacalao

Til 6 porsjoner
1 kg klippfisk, utvannet og renset
0,7 kg potet
2 stk løk
1 stk paprika, rød
0,5 stk chili, rød
1 dl olivenolje
2 bokser hermetiske tomater, grovhakkete
2 ss tomatpuré
0,5 dl vann

Tilbehør
brød

Framgangsmåte
• Skjær klippfisk i biter på 3-4 cm.
• Skjær potet, løk og paprika i skiver, og finhakk chili.
• Varm opp olje i en kasserolle.
• Legg klippfisk, potet, løk, paprika, chili og hermetiske tomater lagvis i kasserollen.
• Rør ut tomatpureen i vann og hell den i kasserollen.
• Kok opp, og la stå og småkoke på svak varme ca. 1 time, gjerne lenger. Rist den lett på kasserollen av og til, men ikke rør i bacalaoen.

Server bacalaoen med brød ved siden av og gjerne friske urter over.
 

Kategorier