Oppskrifter »  Auberginesuppe med kongekrabbe
img

Aubergine soup with king crab

Auberginesuppe med kongekrabbe

Dette trenger du til 4 porsjoner

Auberginesuppe
1 stk aubergine
2 stk finhakka sjalottløk
1 stk finhakket hvitløk
2 dl fløte
2 dl h-melk
1 ss crème fraiche
2 ss olivenolje
salt og pepper

Slik gjør du:
Auberginen skrelles og kuttes opp i terninger og freses i olivenolje sammen med løk og hvitløk (må ikke bli brun). Kok auberginen opp med melk, fløte og crème fraiche til den blir mør. Kjøres så opp og skummes med stavmikser. Smakes til med salt, pepper og litt sitronsaft. Blir suppen for tykk så spe den ut med litt fløte.

Frikasse på Norsk kongekrabbe
400 gr rå kongekrabbe
200 gr dampede og rensede hjerteskjell eller blåskjell
200 gr kantareller eller 200 gr shitake
2 ss smør
1 ts estragon
1 ts gressløk
salt og pepper

Slik gjør du:
Krabben deles opp og stekes gyllen i smør sammen med soppen. Vend inn hjerteskjellene sammen med urtene like før servering. Smak til med litt sitronsaft.
 

Kategorier