Saltet og tørkede produkter
Klippfisk av sei
Pollachius virens


10 kg


25 kg (large 7/9)


25 kg

Om produktet
Sei kan fiskes hele året og fanges i nærhet av kysten og i fjorder langs Nordsjøen. Seien er en av de viktigste kommersielle fiskeartene i Norge. Seien kan bli opptil 120 cm og 20 kg og man finner den på en dybde ned til 300 meter.
Mathias klippfisk av sei har et godt og smakfullt kjøtt. Seien vandrer i større områder langs kysten, fra sør til nord, noe som gjør den rik på smak og et sunt kjøtt med mye vitaminer og omega-fettsyrer.
Mathias Klippfisk av sei er et allsidig produkt og egner seg godt for ulike retter som blant annet den tradisjonelle «Bolinhos de Bacalhau»
Behandling
Råvaren har blitt flekket, saltet og deretter langtidsmodnet for å skape den rike og velbalanserte smaken. Fisken blir så tørket i 3-5 dager avhengig av størrelse. Etter tørking lagres klippfisken på 0-4°C. Til slutt kontrolleres produktet av erfarne arbeidere før den pakkes og selges. Produktet har kun blitt tilført salt og inneholder ingen kjemikalier.