Nyheter

Ingen tilsetningstoffer

Mathias Klippfisk er et produkt hentet fra naturen, og videreforedlet uten andre tilsetningsstoffer enn salt.

Publisert: 15/02/2018 Oppdatert: 16/02/2018

 

 

 

Mathias Klippfisk er fisk villfanget fra havet, og noe mer økologisk skal du lete lenge etter. Fisken lever av sin naturlige fauna i havet. Når fisken er fanget blir den levert fersk eller frosset til Mathias Bjørge sin fabrikk utenfor Ålesund. 

 

NaCL


Her blir den tilberedt og rengjort før den går til salting. Havsaltet med optimal kalsium- og magnesiuminnhold er hentet fra Spania og Tunisia og gir fisken en rund og fyldig smak. Saltet fremhever produktets egen smak, uten å virke for salt. Havsaltet er et naturprodukt som høstes fra saliner.

 

    

 

Riktig temperatur og en lang modningstid er viktig for å skape den rike og velbalanserte smaken som Mathias klippfisk er kjent for.  Gjennom generasjoner har Mathias Bjørge AS opparbeidet en bred kunnskap der presis timing og nøyaktighet er avgjørende faktorer for og optimaliserer smaksopplevelsen.  Tålmodighet er en dyd.

 

      

 

Etter at modningsprosessen er over, blir fisken lagt på vogner og tørket fra 3 – 5 døgn, alt etter størrelsen på fisken. Igjen er temperaturkontroll og timing avgjørende faktorer for å skape det kvalitetsproduktet som Mathias klippfisk er. 

Til slutt kontrolleres produktet av erfarne arbeidere før den pakkes. Varen lagres ved en temperatur fra 0 til 4 °C. Produktet har kun blitt tilført salt og inneholder ingen kjemikalier.

 

Det beste fra Norge servert på din tallerken.

              
 

Nyheter

ekslusiv avtale med

www.norseaco.no