Saltet og tørkede produkter
Klippfisk av lange
Molva molva


25 kg


25 kg (large 7/9)


50 kg

Om produktet
Langen kan fiskes hele året og fanges ofte langs Eggakanten i Nordsjøen eller i de dype fjordene langs kysten. Den har fått navnet etter sin lange form og kan bli hele 180 cm lang og opptil 35 kg. Langen er vanlig å finne på 300-400 meter dybde over steinbunn.
Mathias klippfisk av Lange har et hvitt og smakfullt kjøtt. Lange kan minne om smaken av torsk, og kjøttet er noe fastere enn andre klippfisk produkter. Mathias Klippfisk av lange er et allsidig produkt og kan som andre klippfiskprodukter benyttes til ulike retter.
Klippfisken kan fryses etter utvanning uten at det påvirker smak eller kvalitet.
Behandling
Råvaren har blitt flekket, saltet og deretter langtidsmodnet for å skape den rike og velbalanserte smaken. Fisken blir så tørket i 3-5 dager avhengig av størrelse. Etter tørking lagres klippfisken på 0-4°C. Til slutt kontrolleres produktet av erfarne arbeidere før den pakkes og selges. Produktet har kun blitt tilført salt og inneholder ingen kjemikalier.